Tornar a actualitat

Jordi Savall i Le Concert des Nations celebren el Dia de la Música amb L’Orfeo de Monteverdi a l’Òpera Royal de Versalles.

21/06/2024

Avui, 21 de juny, Dia de la Música, Jordi Savall presenta l’òpera L’Orfeo de Claudio Monteverdi a l’Òpera Royal de Versalles, juntament amb Le Concert des Nations i el cor de l’Opéra Royal de Versailles, preparats per Lluís Vilamajó. L’Orfeo: Favola in musica, amb el llibret d’Alessandro Striggio i música de Claudio Monteverdi –estrenada al Palazzo Ducale de Màntua a Itàlia el 24 de febrer de 1607–, és una obra fonamental que demostra el poder de la música per narrar històries i expressar emocions profundes. És una de les primeres obres mestres de l’òpera barroca que va influir profundament en el desenvolupament de la música barroca i una de les més antigues que encara es representa regularment en l’actualitat. L’ús d’instruments d’època en aquesta interpretació és una ocasió única per gaudir del seu so original.

El mestre Savall ha dirigit L’Orfeo en altres ocasions al llarg de la seva trajectòria en sales tan emblemàtiques com el Gran Teatre del Liceu a Barcelona (1992-1993, 2001-2002), el Teatro Real de Madrid (1999), l’Opéra-Comique de París (2021) i enregistrat a Versalles (2017). Ara ho fa representat a l’Òpera Royal de Versalles amb actuacions els dies 21, 22 i 23 de juny, i pròximament la presentarà al Festival Rencontres Musicales d’Évian (27/06) i a l’Opéra d’Avignon (novembre 2025).

L’Orfeo de Monteverdi és una obra que ha mantingut un èxit sostingut d’una manera culta gràcies a la seva importància històrica, qualitat musical, reconeixement acadèmic, presència en el repertori permanent i apreciació cultural. Aquesta òpera continua sent una peça clau en el món de la música clàssica i una obra de referència per als amants de l’òpera i la història de la música.