Tornar a actualitat

Jordi Savall, La Capella Nacional de Catalunya i Le Concert des Nations inicien la gira de concerts de ‘Les Estacions’ de Haydn a Barcelona

24/05/2024
Jordi Savall, al capdavant de les seves prestigioses formacions La Capella Nacional de Catalunya, Le Concert des Nations (amb 66 participants) i tres solistes excepcionals, inicia la segona part de la gira Les Estacions de F.J. Haydn a Barcelona. El Mestre dirigirà una sèrie de quatre concerts a les següents sales europees: L’Auditori de Barcelona (24/05), la Philharmonie de París (27/05), el Théâtre du Capitol de Toulouse (28/05) i el Kulturpalast de Dresden.Al febrer, coincidint amb la finalització de l’Acadèmia de preparació, es van oferir els dos primers concerts de la gira a Santander, al Palacio de Festivales de Cantabria (27/02), i a Madrid, a l’Auditorio Nacional (29/02).

Aquesta gira forma part de la primera Acadèmia professional d’aquest any, del projecte YOCPA (Youth Orchestra and Choir Professional Academies), amb el suport del programa Europa Creativa. El projecte té com a missió principal la recuperació del patrimoni musical europeu a partir de criteris històrics, així com la transmissió de tècniques d’interpretació a les noves generacions de joves músics i cantants, contribuint a la seva professionalització en l’escena internacional.

L’interès i originalitat d’aquest projecte rau en la combinació de l’expertesa dels músics professionals de les formacions del Mestre amb el talent emergent de nous membres seleccionats a través d’audicions realitzades, aquest any i en anys anteriors. En aquesta edició de l’Acadèmia professional, participen 36 joves músics i cantants professionals menors de 39 anys, que juntament amb 30 dels professionals veterans, liderats per la concertino Lina Tur Bonet, i preparats pel mestre del cor Lluís Vilamajó,  tots sota la direcció de Jordi Savall, ens proposen de recrear aquestes emblemàtiques obres del període clàssic com si fossin acabades de descobrir. Després de l’exitosa versió de La Creació, Savall presenta ara l’altre gran oratori de Haydn, oferint-ne una nova interpretació protagonitzada per un trio de solistes especialitzats, La Capella Nacional de Catalunya, Le Concert des Nations amb els instruments de l’època, que, com afirma el Mestre, presenten “reptes importants”, però que ens permeten de descobrir i gaudir de tota la bellesa d’aquesta Obra mestra, gràcies a una interpretació que posa en relleu la sorprenent creativitat i imaginació d’un Haydn al cim del seu art.

 

ARTISTES

Lina Johnson, soprano (Hanne)

Tilman Lichdi, tenor (Lukas)

Matthias Winckhler, baríton (Simon)

LA CAPELLA NACIONAL DE CATALUNYA

Lluís Vilamajó, preparació del conjunt vocal

LE CONCERT DES NATIONS

Lina Tur Bonet, concertino

Jordi Savall, direcció

 

Concert Les Estacions de Haydn a l' Auditorio Nacional de Madrid - © Rafa Martín Ibermúsica

Concert Les Estacions de Haydn a l’ Auditorio Nacional de Madrid – © Rafa Martín Ibermúsica